M U H T E Ş E M
ANTEP MUTFAĞI - ANTEP SOFRALARI
KAHVEANTEP MUTFAĞI - ANTEP SOFRALARI
Tarihi Tahmis Kahvesi (olmazsa olmaz)
Tütün Hanı - menengiç, zahter
Badem Cafe - Kahveleri, tatlıları
Eskici Cafe - kendi çabalarıyla marka olan cafe
Lobby Cafe
Bellapais Cafe
YEMEK DENİNCE
Antep'te her fırının yanında mutlaka kasap vardır bu işbirliğinden inanılmaz güzel tepsi yemekleri, kebapları, hamurları oluşur.
KEBAP VE YÖRESEL YEMEKLER
İmam Çağdaş : Kebap (Alinazik, Patlıcan Kebabı, Altıezmeli, Lahmacun, Yenidünya kebabı, Keme Kebabı, Baklava... özetle herşey harika)
http://www.imamcagdas.com/
Halil Usta : Küşleme, salata... tüm ürünleri muhteşem
Ünal Kebap : Başpınar
Küşleme : Başpınar
Çulcuoğlu Et Lokantası
Turan Usta
Şirvan Kebap
Aşina Gaziantep Mutfağı
Cartlak Kebapçı Ali Haydar Usta
Ciğerci Mustafa
Mehmet Usta (Kızılay Kan Merkezi karşısı)
Atlıspor Kulübü : Kebap ve Katmeri
Metanet : Beyran, Kellepaça (Mevlevihane yakını)
Kelebek : Beyran, Kellepaça (Ulucami karşısı)
Ehil Kebap
Fiko Nohut Dürüm : Ulucami karşı sokağı (nohuttan dürüm olurmu demeyin, deneyin çünkü harika)
Antepevi Yöresel Antep Yemekleri : Ulucami karşısı
Yörem Yöresel Mutfak : Gazimuhtarpaşa Caddesi civarı
Ayyuş Hanım Rest. : Eski bir bağ evi (Botanik Park bitişiği)
Batalhöyük Rest. : Eski bir bağ evi ve tepeden şehre bakış.
Tenis Kulübü : Yemekleri, helvası, çingene salatası
Şahin Yöresel Gıda Ürünleri : Sarıgüllük
Big Chefs : Yemekleri, suflesi
Orkide : Yemekleri, pastaları
Hayal Kahvesi : Yemekleri, salataları
Ada Pasta : Tüm ürünleri harika
Antep Sepeti : Antep'le ilgili herşeyi alabileceğiniz harika bir adres. Yöresel yiyecekler, hediyelik, Bakır, Sedef, Baklava, Fıstık. Türkiye ve dünyanın heryerine gönderiyorlar. Mutlaka inceleyin.
http://antepsepeti.com/
TATLI
Gaziantep Sanayi Odası tarafından, geleneksel tatlı baklavanın ‘Antep Baklavası’ olarak uluslararası tescili için Avrupa Birliği’ne 2009 yılında yapılan başvuru sürecinde mutlu sona ulaşıldı. 8 Ağustos 2013 tarihli AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanmasının ardından Antep Baklavası’nın tescili konusunda nihai onay verildi.
Resmen AB tescilli olan Antep Baklavası, Türkiye’den tescil edilen ilk ürün olması açısından büyük önem taşıyor.
Tatlının adresi, Baklavanın Başkenti
Bülbül yuvası, Baklava, Özel Kare, Şöbiyet, Dolama, Fıstık Ezmesi, Su Böreği
Ömer Güllü İmam Çağdaş
Koçak Baklava
İnal Baklava
Ayıntab Baklava
Katmerci Zekeriya Usta : Katmeri mutlaka denenmeli. (Halep pasajı arka kapısı)
Erçelebi : Kadayıf almaya gittiğinizde süt ikramı
http://www.ercelebi.com.tr/
Özikizler : Kadayıf, künefe, dondurma
Gadayıf : Nuri Usta, Sarıgüllük
Kıratlı Helva : Elmacı Pazarı içi
Akşam Simit : Kahke ve tüm ürünleri
Muzaffer Dondurma Helva
Özden Özsabuncuoğlu Hanımefendinin tecrübe, deneyim ve gözlemleriyle hazırlanan yemek kitabını almanızı öneririm. Ölçüler ve tarifler birebir denenmiş ve önerilmiş gerçek Antep mutfağı tarifleridir.
Sırada bu harika ve özel mutfağın
fotoları var. Dünyada şehrinin adıyla anılan farklı, detaylı, muhteşem ve leziz Antep Mutfağı.
Özel ve zarif Antep hanımefendilerinin muhteşem sofralarına bakmaya doyamayacaksınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder